Από τι κατασκευάζονται τα ταμπόν;

Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να φροντίζετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα. Από το φαγητό που τρώτε μέχρι τα προϊόντα ατομικής περιποίησης που χρησιμοποιείτε, η ασφάλεια είναι σημαντικός παράγοντας. Εδώ στην TAMPAX, συμφωνούμε απολύτως μαζί σας, συνεπώς όχι μόνο εξακολουθούμε να παράγουμε προϊόντα με υλικά που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθούμε επίσης να ελέγχουμε τα προϊόντα και τα υλικά μας για να διασφαλίσουμε αυτή τη συνεχή ασφάλεια.

Τα προϊόντα TAMPAX παρέχουν έναν μοναδικό συνδυασμό υλικών για εγγυημένη προστασία από διαρροές και άνεση. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, τα προϊόντα TAMPAX αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία: τον απορροφητικό πυρήνα, το απλικατέρ για εύκολη εισαγωγή και έναν συνδυασμό νήματος και κορδονιού για την αφαίρεση.

Πραγματοποιούμε εκτεταμένες αξιολογήσεις ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα εκατομμύρια γυναικών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας καθημερινά μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν με σιγουριά. Αυτές οι αξιολογήσεις ελέγχονται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, επιστημόνων και υγειονομικών αρχών, που είναι αρμόδιοι να επιβλέπουν την ασφάλεια των ταμπόν. Τα ταμπόν μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν ελεγχθεί επιτυχώς για επιβλαβείς ουσίες. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100.

Δείτε το παρακάτω διάγραμμα για να διαπιστώσετε ποια συστατικά και ποια υλικά περιέχονται στα ταμπόν μας και για ποιον λόγο. Σύρετε τις εικόνες για να ανακαλύψετε τη σύνθεση κάθε σειράς προϊόντων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη σύνθεση των ταμπόν TAMPAX που χρησιμοποιείτε;

Ταμπόν TAMPAXΣύνθεση
TAMPAX Compak Lites/Regular/Super/Super Plusραιγιόν, πολυεστέρας και βαμβάκι
TAMPAX Pearl Regular/Superραιγιόν, βαμβάκι, πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και πολυεστέρας
TAMPAX Pearl Super Plusραιγιόν, πολυπροπυλένιο, βαμβάκι, πολυαιθυλένιο και πολυεστέρας
TAMPAX Pearl Compak Regular/Superραιγιόν, βαμβάκι, πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και πολυεστέρας
TAMPAX Pearl Compak Super Plusραιγιόν, πολυπροπυλένιο, βαμβάκι, πολυαιθυλένιο και πολυεστέρας

Θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι άλλο;

Τα συστατικά των ταμπόν μας είναι ασφαλή;

Ναι, τα ταμπόν μας είναι ασφαλή και χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από εκατομμύρια γυναίκες, καθημερινά. Οι αξιολογήσεις ασφάλειας που πραγματοποιούμε και τα συστατικά που χρησιμοποιούμε ελέγχονται διαρκώς από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, επιστημόνων και υγειονομικών αρχών, που είναι αρμόδιοι να επιβλέπουν την ασφάλεια των ταμπόν και έχουν επιβεβαιώσει ότι τα ταμπόν μας μπορούν να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια. Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 10.000 έλεγχοι στα ταμπόν μας και στα συστατικά τους από ανεξάρτητα εργαστήρια και περισσότεροι από 1.000 έλεγχοι ποιότητας στα υλικά των ταμπόν προτού χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή. Τα ταμπόν μας είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν ελεγχθεί επιτυχώς για επιβλαβείς ουσίες. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΠΟΝ

Ερωτήσεις σχετικά με τα συστατικά των προϊόντων TAMPAX

Γιατί μας ενδιαφέρει όσο και εσάς τι μπαίνει στα ταμπόν.

Ποια είναι η χρησιμότητα του απλικατέρ και από τι κατασκευάζεται;

Το απλικατέρ σας βοηθά να εισάγετε άνετα το ταμπόν. Τα πλαστικά απλικατέρ μας κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο υλικό (PE/ PE) και τα χάρτινα απλικατέρ μας κατασκευάζονται από σφιχτά τυλιγμένο χαρτί που είναι επίσης ανακυκλώσιμο. Το χρώμα που χρησιμοποιείται στα απλικατέρ αποτελείται από ασφαλείς, μη ευαισθητοποιητικές χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεγάλη γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών τροφίμων και προϊόντων μακιγιάζ.

Ποια είναι η χρησιμότητα του απορροφητικού πυρήνα και από τι κατασκευάζεται;

Ο απορροφητικός πυρήνας παρέχει προστασία απορροφώντας και αποθηκεύοντας εμμηνορροϊκό υγρό. Κατασκευάζεται από ραιγιόν και βαμβάκι. Το ραιγιόν αποκαλείται συχνά ανακατασκευασμένη βισκόζη, ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα αντικείμενα, όπως φακελάκια τσαγιού και καθημερινά ενδύματα. Το βαμβάκι είναι βιώσιμης προέλευσης από την κατασκευαστική εταιρεία Barnhardt και είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο OEKO-TEX® STANDARD 100.

Ποια είναι η χρησιμότητα του υφάσματος γύρω από τον απορροφητικό πυρήνα και από τι κατασκευάζεται;

Το λεπτό ύφασμα γύρω από τον απορροφητικό πυρήνα βοηθά στην ομαλή αφαίρεση του ταμπόν. Κατασκευάζεται από συνθετικές ίνες, όπως πολυεστέρας, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως μαλακές και υψηλής απόδοσης ίνες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα αθλητικά ρούχα.

Ποια είναι η χρησιμότητα του κορδονιού και από τι κατασκευάζεται;

Το κορδόνι χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του ταμπόν και κατασκευάζεται από βαμβάκι ή/και συνθετικές ίνες, όπως πολυεστέρας, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως μαλακές και υψηλής απόδοσης ίνες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα αθλητικά ρούχα.

Ποια είναι η χρησιμότητα του νήματος και από τι κατασκευάζεται;

Το νήμα χρησιμοποιείται για την προσάρτηση του κορδονιού στον απορροφητικό πυρήνα και κατασκευάζεται από βαμβάκι ή/και συνθετικές ίνες, όπως πολυεστέρας, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο, που χρησιμοποιούνται συνήθως ως μαλακές και υψηλής απόδοσης ίνες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα αθλητικά ρούχα.

ΤΑ ΤΑΜΠΟΝ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΜΟ Η ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ;

Όλα τα προϊόντα μας υποβάλλονται σε αυστηρή αξιολόγηση δερματικής ασφάλειας ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν μας πληρούν τα αυστηρά ΠΡΟΤΥΠΑ ασφάλειας που θέτει η Διεθνής Ένωση Αρωματοποιίας, κορυφαία αρχή παγκοσμίως σχετικά με την ασφάλεια των αρωματικών ουσιών. Τα προϊόντα μας φέρουν σαφή σήμανση για όσες προτιμούν να επιλέξουν ταμπόν χωρίς άρωμα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΠΟΝ

Γιατί ό,τι είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό και για εμάς.

Γιατί τα ταμπόν σας δεν είναι 100% κατασκευασμένα από βαμβάκι;

Όλα τα προϊόντα TAMPAX πληρούν αυστηρά ΠΡΟΤΥΠΑ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους. Τα ταμπόν μας είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν το βέλτιστο επίπεδο προστασίας και άνεσης. Η συνδυασμένη χρήση βαμβακιού και ραιγιόν μας βοηθά να παρέχουμε ταμπόν που καλύπτουν όλες αυτές τις ανάγκες. Η TAMPAX προσφέρει προϊόντα από βαμβάκι, ραιγιόν, ή συνδυασμό βαμβακιού και ραιγιόν από την ίδρυσή της, το 1936.

Τα πλαστικά απλικατέρ σας περιέχουν BPA (δισφαινόλη Α);

Όχι. Τα πλαστικά απλικατέρ TAMPAX είναι κατασκευασμένα από πλαστικό που δεν περιέχει BPA.

Τα ταμπόν TAMPAX είναι κατασκευασμένα από «υπεραπορροφητικό» υλικό;

Όχι. Τα ταμπόν μας δεν περιέχουν κανένα «υπεραπορροφητικό» υλικό.

Τα ταμπόν TAMPAX περιέχουν λευκαντικό χλωρίου;

Όχι. Οι απορροφητικές ίνες που χρησιμοποιούνται στα TAMPAX υποβάλλονται σε λεύκανση κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται χλώριο.

Γιατί τα υλικά TAMPAX υποβάλλονται σε λεύκανση;

Η λεύκανση είναι ο τεχνικός όρος για τον καθαρισμό ινών. Ο καθαρισμός του βαμβακιού και του ραιγιόν γίνεται για την εξάλειψη των ακαθαρσιών και τον καθαρισμό των ινών. Η λεύκανση των ινών είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και όχι ο πρωταρχικός στόχος.

Έχω ακούσει ότι τα ταμπόν περιέχουν τοξικές ποσότητες διοξίνης. Είναι αλήθεια;

Όχι, ο καθαρισμός του βαμβακιού και του ραιγιόν πραγματοποιείται μέσω μιας διαδικασίας κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται χλώριο και δεν δημιουργείται διοξίνη. Η FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα στον ιστότοπό της. Επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο για να δείτε τις πληροφορίες που περιέχει σχετικά για τα ταμπόν. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Οι απορροφητικές ίνες που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν που πωλούνται σήμερα υποβάλλονται σε λεύκανση κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται χλώριο, κατά συνέπεια τα προϊόντα δεν περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα διοξίνης (τύπος ρύπου που απαντάται στο περιβάλλον).

Τα ταμπόν TAMPAX περιέχουν αμίαντο;

Όχι. Τα TAMPAX δεν περιείχαν ποτέ αμίαντο. Για πρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Ποια η θέση της FDA για τους προβληματισμούς σχετικά με τη διοξίνη, τον αμίαντο, το ραιγιόν και το ΣΤΣ;

Η FDA έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα στον ιστότοπό της. Επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο για να δείτε τις πληροφορίες που περιέχει σχετικά για τα ταμπόν. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Οι απορροφητικές ίνες που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν που πωλούνται σήμερα υποβάλλονται σε λεύκανση κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται χλώριο, κατά συνέπεια τα προϊόντα δεν περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα διοξίνης (τύπος ρύπου που απαντάται στο περιβάλλον).

ΤΑ ΤΑΜΠΟΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΑ Η ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ, Π.Χ. ΓΛΥΦΟΣΑΤΗ;

Όχι. Ο προμηθευτής βαμβακιού μας επιβεβαιώνει ότι οι ίνες μας δεν περιέχουν γλυφοσάτη. Επιπλέον, οι προμηθευτές μας εφαρμόζουν διαδικασίες καθαρισμού, οι οποίες καταστρέφουν (ή απομακρύνουν) τυχόν υπολείμματα παρασιτοκτόνων/ζιζανιοκτόνων που μπορεί να υπάρχουν.

Top